Bacauanii revin acasa

N-am mai fost in tara de vreo patru ani. Am fost la munca in Spania, cu un ocol de un an in Italia. De obicei veneam in iulie, insa anul acesta mai multe probleme familiale m-au obligat sa vin mai repede. Am timis si atunci un mesaj la ziar, insa nu am auzit sa se fi publicat.

Dupa cum este situatia in toata Europa, nu cred ca mai plec, o sa-mi caut un rost pe aici. Ce sa va spun, ca de vreun an nu prea am mai lucrat decât sporadic, o saptamâna, doua-trei zile, dupa care asteptam in locul de unde vin diferiti antreprenori si iau zilieri.

S-a inchis robinetul, a intarcat Balaia si la ei. Sunt multe de povestit, cine vrea sa mai plece, mai ales in Italia sau Spania ar fi bine sa se gândeasca de doua-trei ori inainte de a lua o asemenea decizie. Am vazut in orasul nostru multe schimbari, strazi asfaltate in ultimii ani, trotuare moderne, cu dale, multe flori, vad ca se lucreaza in continuare, cel mai mult ma bucur ca o sa fie refacuta strada Milcov, era jale sa circuli cu masina in toata zona, dar cel mai mult mi-a placut in Nord, parcul, strazile.

Am auzit ca va fi refacuta si Insula, dar nu am vazut inca nimic schimbat, este pacat sa nu avem un spatiu verde amenajat frumos, daca tot avem un cadru natural asa de bogat. Incet-incet orasul va fi tot mai frumos, semne se vad de la an la an.

Acum patru ani v-am scris de Hotelul Central, acum este aceeasi situatie, este si mai urât, a ramas tot cu cârpele alea atârnate, cu zidaria distrusa. Asa ceva nu am vazut in Spania, in centrele oraselor. Cu mai multa hotarâre, cu aplicarea legii, eu cred ca se poate rezolva, mai ales ca este o cladire veche, frumoasa, poate singura pe care o mai avem in oras.

Petre Hagima