Toaleta inutila la locul de joaca din Parcul Cancicov

In week-end-ul trecut, am fost cu fetitele in Parcul Cancicov, la locul de joaca. A fost arhiplin, veselie mare, râsete de copii, agitatie mare. Totul ar fi putut fi perfect, daca dinspre Aleea Parcului nu ar fi venit un miros pestilential inspre zona scrânciobelor, in valuri, amplificat parca si de caldura torida a acelor zile.

Uneori mirosul era atât de puternic, incât trebuia sa parasesti locul. Nu a fost greu de observat ca de vina erau toaletele publice amplasate intre locul de joaca si strada, pe spatiul verde, toalete asa-zis „ecologice”, dar care sunt pline la refuz cu urina si fecale, necuratate sau schimbate de o vesnicie, o mizerie infernala in care un copil nu are ce sa caute.

Am vazut doar adulti care incercau sa intre acolo, dar se tineau de nas, iar unii nici nu isi duceau intentiile la capat, fiindca ieseau intr-o secunda, alungati de vederea mizeriei si de mirosul ingrozitor. Duhoarea se simte si când treci pe Aleea Parcului prin zona respectiva, mai ales ca si gardurile au fost transformate in toalete publice, iar totul in jur miroase a urina.

Alaturi insa, la nici cinci metri, sta ferecata o prea-frumoasa si trainica toaleta publica ridicata inca de anul trecut de autoritatile locale, din caramida, cu aerisire, cu apa curenta, canalizare si toate dotarile necesare unui spatiu civilizat.

Nu inteleg de ce nu este deschisa acea toaleta acum, in plin sezon de iesit in aer liber, mai ales ca s-a muncit la ea inca de anul trecut si cred ca a costat bani multi tot din taxele platite de noi. Este oare pastrata intacta pentru o viitoare campanie electorala, când va fi prezentata ca o realizare noua? Sau va deschisa la iarna, când nu e nimeni prin preajma?

Mihaela Azoitei