Bacaul vorbeste, Politia nu aude

De ceva timp, am tot observat prin Bacau patrule mobile ale politiei, trimise, cred, in scopul „disciplinarii participantilor la trafic” (ca sa folosesc o expresie tipica Politiei Române). Ceea ce nu e rau.

Am tresarit când am vazut ca un astfel de echipaj oprise doua masini, undeva pe I.L. Caragiale, vizavi de „Casa de oaspeti”. „Uau. Minune!”, mi-am zis, pentru ca se stie cât de indisciplinati (eufemistic vorbind) sunt unii soferi de la noi. In plus, s-a tot vorbit despre nesimtirea soferilor ca ar avea legatura cu fosti politisti si din aceasta cauza nu-i prea deranjeaza politia.

In fine, problema este ca, in ciuda prezentei echipajelor de la Circulatie (care nu se posteaza tocmai in zonele unde se comit fapte grave in circulatie, care i-ar lasa pietoni pe multi), ei bine, in tot Bacaul te intâlnesti cu la fel de multe situatii de-a dreptul uluitoare, revoltatoare.

De exemplu, daca tot erau politistii pe „Caragiale”, ar fi trebuit sa vada ca la acel service auto din vecinatatea „Casei de oaspeti”, masinile opresc pentru a le rezolva mecanicii problemele intr-un spatiu foarte-foarte mic, ocupând nu doar trotuarul, lat de vreo 3-4 metri, unde service-ul si-a facut un soi de parcare, ci si o banda de-a dreptul.

Grav mi se pare ca atunci când forteaza iesirea din service, soferii o iau pe contrasens pur si simplu, traverseaza cele doua benzi, apoi direct peste linia continua, obligând masinile care circula regulamentar sa opreasca. Imaginati-va ce „nebunie” creeaza la ora diminetii sau la 16.00, când tot Bacaul e superaglomerat. Aici cred ca ar trebui facuta ordine, fie de autoritatile locale, fie politistii de la Circulatie. Ca degeaba „Bacaul vorbeste”, daca Politia nu aude, nu vede, nu simte.

C.O.