Banii vorbesc

Am inteles ca in urma Festivalului de Teatru care a fost organizat anul acesta in Bacau a izbucnit un scandal referitor la modul in care a fost organizat evenimentul si la persoanele care au facut aceasta organizare.

Eu stiu ca, fiind vorba despre bani publici, adica banii nostri, ai cetatenilor orasului, exista niste reguli dupa care se cheltuiesc aceste sume si, mai ales, in privinta celor care decid modul cum se cheltuiesc.

De aceea ma mira sa vad ca se discuta despre un domn care ar fi consilier personal al doamnei director de la Teatru si, care, ne tot spune ca el nu câstiga nici un ban din acest lucru, ca munceste doar de amorul artei dar, care, aflam, ar fi fost o piesa principala in organizarea Festivalului.

Ma intreb si, probabil, se intreaba si multa alta lume, cum de o persoana care nu a dat un concurs, care nu este sub contract in care sa se prevada drepturi si obligatii sa poata sa dispuna cheltuirea banului public dupa cum considera de cuviinta.

Nu zic ca a facut bine sau nu, zic doar ca intr-o structura bugetara, deciziile financiare sunt luate de persoane asupra carora exista un control si care pot fi trase la raspundere.

Mai mult, ce pregatire are aceasta persoana in materie de organizare de spectacole, cine il recomanda, ce CV are? Poate o fi un geniu si nu stim, dar poate fi doar un alt escroc.

Totusi, ar trebui sa existe o transparenta in aceasta problema si am incredere ca organele competente vor da de capat acestei probleme.

George Vlad