„Beneficiile” ghetii de pe trotuare

“Cine a pus zapada si gheata pe trotuare, tot ala sa o si ia de acolo”. Cred ca pe acest principiu s-a lucrat la deszapezirea cailor pietonale din Bacau, de a trebuit sa se incalzeasca vremea, Soarele sa topeasca gheata, si doar asa sa dispara calvarul cetatenilor.

Am citit ca ortopezii au facut bani buni in aceasta perioada, de pe urma celor care au cazut pe gheata si si-au sucit sau chiar si-au fracturat membrele.

Bunaoara, sotia mea a alunecat si a cazut pe trotuar, iar toata „distractia” cu entorsa a costat peste 400 de lei: 180 consultatie si radiografie la ortoped, 130 lei orteza recomandata si peste 100 lei medicamentele prescrise. O afacere atât de banoasa, incât te intrebi daca nu cumva cei de la Primarie si medicina de ortopedie nu au o intelegere, sa câstige de pe urma ghinionistilor care cad pe trotuarele unui oras cu pretentii de civilizatie.

Cireasa de pe tort este ca la clinica respectiva de ortopedie am observat ca veneau si bolnavi in pijamale de la spital, ca sa-si faca radiografiile, contracost, ca doar de aia ne jupoaie cei cu asigurarile de sanatate.

Aici chiar era evidenta existenta unei intelegeri oneroase intre medicina de stat si cea privata, in beneficiul ultimei si pe spatele platitorilor de asigurari.

Ioan Florescu