Bolnavi umiliti in spital

Va rog din suflet mai faceti reportaje prin spitalul judetean despre cum se comporta medicii si asistentele cu oamenii bolnavi. Este revoltator!

Eu va pot spune ce se intâmpla la Balneo-Fizio-Terapie unde trebuie sa merg pentru niste proceduri. Nu mi-a venit sa cred ce vad si ce aud de la cadrele medicale. Toti se cred acolo stapâni peste bolnavi! Tipa la tine, vorbesc urât, injura.

Daca indraznesti sa spui ceva, esti dat afara. “Doamnele” de acolo sunt vesnic nervoase, sufocate si obosite, deranjate ca…existam. Atâta umilinta nu am mai vazut. Ti se trântesc fisele in fata, usa se izbeste de perete, galetile sunt aruncate cât colo, totul in mare zgomot si condimentat cu ceva injuraturi.

Va spun sincer, m-a socat pentru ca eu nu am mai fost in spital de ceva ani si am crezut ca au disparut astfel de comportamente. Intre timp, am fost internata in strainatate si… nu exista comparatie. Nu ma refer la aparatura, dotari, ci la educatia cadrelor medicale.

Pe doua lucruri vreau sa insist: oamenii, cei mai multi dintre ei batrâni, nu merg de placere la spital, ci de durere, iar angajatii din spital sa nu uite ca sunt platiti din bani publici!

Cornelia Vânau