Spatii verzi distruse pe strada Nicu Enea

Buna ziua! Locuiesc pe strada Nicu Enea din Bacau si vreau sa semnalez o situatie de ultima ora. In zona in care locuiesc se sapa cu excavatorul pentru inlocuirea tevilor de apa calda si caldura. Inteleg ca sunt lucrari care trebuie facute ca sa nu ne mai confruntam cu atâtea avarii, insa ceea ce nu inteleg eu este de ce se distrug spatiile verzi, de ce dispar gardurile vii si copacii.

Oare chiar nu se poate lucra ordonat? Muncitorii au intrat fara mila cu utilajele pe spatiile verzi si au scos din pamânt tot ce le-a cazut in cale. Pentru ca s-au revoltat locatarii, unii lucratori au luat gardul viu si l-au dus pur si simplu la ghena de gunoi.

Pamântul scos o data cu saparea santurilor a fost aruncat la intâmplare, de-o parte si de alta a canalului, peste florile ingrijite de noi cu atâta efort. Dupa ce au bagat instalatia noua, când a venit vremea sa acopere santurile au lasat in urma tot soiul de bolovani si gramezi de pamânt. Tot noi am iesit sa nivelam pamântul si sa ingradim cu sârma spatiile verzi schilodite odata cu intrarea excavatoarelor.

Am facut adresa la Primaria Bacau si le-am cerut sa ne puna la dispozitie material saditor ca sa refacem ce au distrus altii. Nu mai spun ca angajatii primariei au distrus fara drept un gard metalic care imprejmuia spatiul verde, iar Asociatia de proprietari nr. 53A, a facut adresa catre primar, iar daca in termen de 15 zile nu primim un raspuns oficial, vom monta la loc un alt gard metalic, pe amplasamentul respectiv.

Iulia Bulau