Ca ciupercile dupa ploaie

Daca mergeti la pas prin Bacau, o sa observati ca, prin locurile pe unde nu te-ai fi gândit vreodata, au aparut tot mai multe farmacii. Nu stiu, parca sunt la concurenta cu hypermarketurile. Nu spun ca nu este nevoie de farmacii, dar daca te duci pe la tara, nu gasesti picior de farmacist. Nu ai de unde sa cumperi o pastila pentru dureri sau altceva, trebuie sa mergi la oras.

Au aparut farmaciile astea ca ciupercile dupa ploaie. De exemplu, pe strada Pictor Andreescu, colt cu Marasesti, unde are sediul si Medicina Legala, sunt doua farmacii. Deocamdata. Una a aparut chiar zilele acestea in cladirea unde, cândva, era o centrala termica de cartier. Acum, spatiul este impartit de o farmacie si un ghiseu de incasat banii pe apa sau caldura, cred. Mai sunt alte farmacii, vreo 6-7 (daca nu mai multe), imediat cum faci stânga pe Calea Marasesti.

Odata, zona era renumita prin faptul ca fusesera deschise multe banci. Localnicii o numeau Wall Street, asa de multe banci erau. O alta farmacie s-a deschis, tot in vara asta, in sediul Postei 6, de pe strada Stadionului, unde cândva functiona Vama. Si astea sunt câteva pe care le-am vazut eu in zona unde locuiesc. Sigur au mai aparut si altele. Mai e loc, ma intreb? Fiindca farmacii, supermagazine sau crâsme se tot deschid, nu si spatii in care sa se produca ceva.

Clara Bortos