CE CULOARE POLITICA AU CAINII DIN CURTEA SPITALULUI ?!!?

“Nu vreau sa traim ziua in care o sa ne trezim ca vreun copil sau vreun cetatean din municipiul Bacau a fost muscat in curtea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU). Sunt doua-trei focare in curtea spitalului pentru care s-au facut solicitari scrise si pentru care s-a facut foarte putin” (Dragos Benea, la ultima sedinta a CJ Bacau)

Problema e reala si cat se poate de serioasa- avem un Spital si o Maternitate unde se afla foarte multi caini mari si agresivi. Declaratia domnului Benea este foarte corecta, dar, din pacate, este o declaratie si atat, facuta de ochii lumii, aproape de alegerile locale. Din 16 decembrie 2015 (data la care a fost facuta declaratia) si pana astazi, 21 ianuarie 2016, situatia a ramas neschimbata.

Ceea ce nu spune Dragos Benea este faptul ca acesti caini sunt hraniti si ocrotiti de personalul medical si administrativ al Spitalului Judetean Bacau. Mai grav decat atat este faptul ca o parte din personalul Spitalului se opune de fiecare data cand hingherii incearca sa intre in acele curti, cu scopul de a captura acei caini!!! Oare cand a facut domnul Benea o ancheta in acest sens in cadrul Spitalului? Oare Presedintele Benea chiar nu vede cum vin doamnele cu tavite si hranesc cainii langa gard, in incinta Maternitatii? Si asta nu de ieri de azi, ci de ani de zile. Cand vom vedea o declaratie a domnului Benea in care sa condamne acest comportament?

Daca am trai intr-un oras civilizat, acele persoane ar trebui scoase definitiv din sistemul medical, deoarece in felul acesta, isi bat joc de vietile bolnavilor care au ghinionul de a ajunge acolo sau chiar de vietile celor care vin in vizita sau care pur si simplu sunt in trecere prin zona. Si nu doar cei care ajung in acele curti sunt in pericol, ci si cei care tranziteaza Parcul Cancicov, deoarece cainii ies din curti si ataca trecatorii. Aceste persoane iresponsabile care hranesc caini in curtea Spitalului, unele cu peste 20 de ani experienta in medicina, isi manifesta dragostea fata de caini intr-un mod total mizerabil- la propriu si la figurat- punand in pericol vietile bolnavilor si obligandu-i sa fie vecini cu niste animale PURTATOARE DE BOLI, care pot agrava oricand sanatatea si asa vulnerabila a celor internati acolo. Oare domnul Benea chiar nu vrea sa vada aceasta realitate mizerabila din cauza careia este ingreunat procesul de strangere al cainilor din acea zona?!!?

Pe de alta parte, reprezentantii Primariei acuza pe cei de la Spital, care nu sunt de acord cu strangerea cainilor din curte, desi domnul Benea a declarat ca Spitalul a facut numeroase adrese catre Primarie in acest sens.

Ce sa mai inteleaga bacauanii?!!? Poate ca adevarul e undeva la mijloc, dar e absolut mizerabil sa nu poti strange cainii din curtea Spitalului Judetean din ratiuni politice! Acesti domni- de la CJ si de la Primarie isi bat joc de noi toti si se tin doar de declaratii, in timp ce oamenii sunt agresati de caini in curtea Spitalului, in Parcul Cancicov si cam in tot orasul.

Si astazi, 21 ianuarie 2016, cainii alearga liberi prin curtea Spitalului, uneori ies si latra la cei care trec prin Parcul Cancicov, apoi sunt hraniti de minunatele doamne doctor! Multumim, Dragos Benea! Multumim Primariei Bacau!!!

C.I.