Ce facem cu cei care dorm pe casa scarii?

Va relatez cazul unui vecin care a fost dat afara din casa, iar acum doarme pe casa scarii. Dragos N. locuieste pe strada 9 Mai, bl. 42 scara D si vrem sa-l ajutam cumva. De câteva luni am tot incercat sa intelegem ce s-a intâmplat cu el, dar ne refuza ajutorul.

Acum doarme pe casa scarii in apartamentul din care a fost evacuat. O vreme l-am lasat in pace, insa, faptul ca nu se spala ne afecteaza pe toti.

Pe casa scarii miroase ingrozitor si ne este frica sa iesim din casa. Nu ascund faptul ca barbatul acesta are probleme medicale si poate deveni agitat, ca sa nu spun periculos. Revenind la povestea lui, cred ca apartamentul in care a locuit a fost mostenire de la parinti.

Se pare ca Dragos si sora lui au facut un imprumut la banca, au ipotecat casa, fata a plecat din localitate si nemaifiind cine sa plateasca creditul, banca le-a scos apartamentul la vânzare.

Dragos si-a mutat lucrurile pe casa scarii, iar locuinta a fost ocupata de alta familie. Baiatul acesta nu mai are pe nimeni, este bolnav si se afla intr-o situatie disperata.

Nimeni din bloc nu isi asuma raspunderea sa-l ia la el in casa. Ii mai dam apa si mâncare, insa ajutorul nostru se opreste aici. Cineva cu posibilitati mai mari il poate ajuta mai mult decât noi.

Ilarie Popescu