Unde sunt marcajele rutiere?

Observ ca pe strazile refacute cu greu si aproape terminate in acest an nu s-a facut marcajul in unele locuri. E complicat, mai ales pentru soferi, ma gândesc, dar si pentru pietoni, ca pâna la urma, nici ei nu mai stiu pe unde sa travreseze in siguranta, nu?

De exemplu, probleme au fost, pâna sa faca marcajul, la trecerea de pietoni din fata Liceului PTTR, pe unde lumea stia ca e zebra, mai ales ca era indicatorul albastru pe stâlp, dar pe care multi dintre soferi ori nu-l observau, ori il ignorau, pur si simplu.

Pe acolo sunt scoli si trec multi copilasi. Acum, e trasata zebra, insa, dupa lupte seculare. Dar, problema a ramas pe Mioritei, vizavi de Penny, pe unde trec o multime de copii spre Scoala 11. Credeti-ma, este o aventura sa treci strada in siguranta.

Au pus doar luminite pe indicatoarele de trecere a pietonilor. Ca sa nu mai spun ca, la intersectia de la Vama, e linie dubla continua si, ca sa ajung acasa, trebuie sa ajung mai intâi la sensul giratoriu cel nou de la podul Margineni si apoi sa o iau dreapta, trecând pe sub pod, spre fosta fabrica de lapte. Pe Milcov, la fel, inca se mai lucreaza si cred ca se va mai lucra tot anul.

Abia au facut gropile ca sa puna nu stiu ce tevi. S-a asfaltat pe jumatate din latimea strazii, insa, nu s-au facut marcaje. Parerea mea este ca trebuie trasate liniile si restul, ca sa stie soferii pe unde merg, sa nu ajunga pe sensul opus. Macar provizoriu, cu vopsea galbena, sa se traseze, asa cum se facuse pe podul de la Narcisa, când era in lucru.

Antonesei Sorin Ovidiu