Ce normali am ajuns sa fim!

In afara de marile panouri din care inca ne mai imbie candidatii cu texte, nimic nu mai aminteste de faptul ca pe 2 noiembrie au fost alegeri pentru cea mai inalta functie in stat. Nu tu acuzatii, nu tu afise rupte, nimic. Liniste si in judet.

Am crezut ca vom auzi dezvaluiri privind fraudarea alegerilor in cutare comuna, transportul votantilor cu autobuzul in alta, informatii incendiare despre presiuni, amenintari sau batai in fata crâsmei etc.

Nici in campanie, nici duminica, in ziua votului, nu s-a intâmplat nimic interesant. De unde atâta pace? Ne-am civilizat brusc? Sau nu ne mai pasa cine candideaza, cine câstiga, cine ne va conduce?

La europarlamentare, membrii organizatiilor de la tara, plini de energie si convingeri, au taiat cu cutitul banerele adversarilor, le-au sfâsiat afisele, le-au desenat mustati candidatilor si au scris mascari. Acum, nu am vazut si auzit nimic de felul acesta.

Nu pot sa cred ca bacauanii au evoluat in cinci luni cât alti cetateni, mai de la Vest, in cincizeci de ani. Care o fi misterul? Vad ca oamenii au si uitat de alegeri si fiecare isi vede de treaba lui.

Unii se plimba prin parc, altii isi duc copiii la scoala sau admira merele aurii de pe tarabe. O atmosfera incredibil de linistita, incredibil de normala in Bacaul nostru drag!

Daniel Ciubotaru