Contracte fictive la unele gradinite

Am o mare nedumerire, poate reuseste cineva sa-mi explice sau poate faceti dvs o ancheta jurnalistica. Am fetita la o gradinita din Bacau si, la scurt timp dupa inceperea anului scolar, ne-au fost aduse contractele sa le semnam.

Mi s-a parut foarte curios si mi-a ridicat semne de intrebare faptul ca, in contract, erau prevederi valabile pentru copiii lasati la program prelungit, când fetita mea este la program scurt (cel normal), pâna la ora 12,00.

Adica, fara hrana de la gradinita si, prin urmare, fara costuri. Or, in contract, se spunea de costul pe zi al hranei, data pâna la care trebuie platita suma in fiecare luna.

Am intrebat la gradinita si mi s-a spus ca nu e nicio problema, ca nu ne va pune nimeni la plata, dar ca s-a facut un singur contract pentru toate grupele, indiferent la ce program sunt copii. Nu am vrut sa semnez un asemenea contract si nu mi s-a dat altul.

Ceilalti parinti au semnat ca primarii si mi-au spus ca asa a fost in fiecare an si ca nu au fost probleme.

Bun, n-or fi fost probleme, dar care e ideea? De ce sa semnez ceva neadevarat? Ce au de câstigat din aceste contracte fictive, nereale gradinitele sau scolile din structura carora fac parte?

Nu pot sa cred ca era asa de greu sa se faca doua tipuri de contracte. Cred ca e ceva in neregula la mijloc. Si, cu siguranta, la mijloc sunt bani care, astfel, pot intra pe usa din dos in contul gradinitelor.

Claudia Mihalcea