Ceasurile din Bacau

Cu multi ani in urma era un ceas de interes public in imediata apropiere a Pietei centrale a orasului. Batrânetea l-a doborât si nu mai era functional. In loc sa fie inlocuit, a fost demontat impreuna cu suportul floral, iar altul nu s-a mai amenajat.

In fata Finantelor Publice este si acum un ceas electronic, montat pe un suport la inaltime. Acesta indica atât ora cât si temperatura mediului ambiant.

De luni bune nu mai functioneaza nici acesta. Poate nu va avea soarta celui din piata. La Prefectura este un ceas cu un mecanism foarte interesant, indica ora vizual si sonor, acum nu mai merge de câtiva ani buni. De mult, imi amintesc, ca era un ceas si pe frontispiciul statiei CFR, poate or mai fi si altele prin oras, insa eu nu am cunostinta.

Primaria ar trebui sa monteze câteva ceasuri de interes public in punctele principale ale orasului. Nu cerem ceasuri scumpe, poleite cu aur, ca acele montate de primarul Oprescu in Bucuresti, doar niste ceasuri obisnuite, ar da un alt aspect urbei noastre, ar fi de folos cetatenilor si nu cred ca ar fi o cheltuiala prea mare. S-ar gasi locuri la Policlinica Veche, la Tic Tac, in Piata Sud, La Narcisa, in Parcul Nord etc.

Sper ca Primaria va analiza situatia in Consiliul Local si va hotari ceva in acest sens.
Cu speranta in mai bine in 2014!
M. Argesanu

N.N. Mai sunt ceasuri pe Catedrala Ortodoxa “Inaltarea Domnului” si unul pe turnul de la Catedrala Catolica “Sfintii Petru si Paul”.