Centrul Bacaului inchis circulatiei rutiere duminica.

Doresc pe aceasta cale sa rog Primaria Bacau prin consilierii desemnati de noi a ne reprezenta interesele in CL sa luati decizia de a inchide circulatia rutiera pe strada Maraseti si Nicolae Balcescu de la Policlinica Veche si pana la statuia Voievodului Stefan cel Mare, in fiecare zi de duminica incepand cu data 1martie si pana la 1 noiembrie .

Sunt sigur ca sunt in asentimentul marii majoritati a locuitorilor acestui municipiu si este si o decizie ce are fundamentare si utilitate publica pt cei ce duminica doresc sa se plimbe in liniste si in siguranta in zona central care in afara de Parcul Cancicov cam singura posibilitate de recreere din acest oras.

Iata cum stau lucrurile acum:

1.Duminica in zilele de vara cand lumea iese la plimbare pe aceasta artera pt care va solicit inchiderea circulatiei in zi de duminca unii soferi o folosec ca zona de etalare a puterii si valorii finaciare a masinilor pe care le detin acestia. Practic unii circula pe distante scurte ambaland motoarele masinilor pt a iesi in evidenta cu masini de tipul Porche , BMW, etc .

2.Tot in acest timp ca sa completam situatia find cald afara au iesit si motociclistii care circula cam la fel numai ca acestia se manifesta si mai zgomotos pentru a iesi in evidenta si a-si etala motoarele astfel in mers acestia tureaza motoarele si tobele de esapament scot sunete inalte si dureroase culminate de pocnituri controlate de ei. La acestea se adauga si ecoul facut intre aceste blocuri ce delimiteaza strada centrala.

Este un fel de circ si pt noi care dorim sa ne plimba in are liber a ajuns sa fie o harmalaie si te ia cu dureri de cap o astfel de plimbare.

3. Duminica in zona centrala prin blocarta strazii Maraseti nu se simte nici circulatia afectata deoarece activitatea administrativa si institutionala este inchisa si cea comerciala redusa doar pt activitati gen terasa sau fast food.

Centrul poate deveni un loc placut pt toti cetatenii si sigur pt familiile cu copii care se pot juca liber teama unui accident rutier.

Petrea Florin