Chiar merge oricum?

M-am gândit daca sa va scriu sau sa las balta ceea ce m-a suparat zilele trecute. Se asfalteaza pe strazile Neagoe Voda, pe Logofat Tautu, pe Slanicului.

Poate urmeaza si pe altele. Ar trebui sa fim multumiti, sa-i laudam pe constructori, insa uneori te scot din sarite. Inainte de a turna asfaltul, trebuie sa mature strada, sa elimine tot ce ar putea impiedica aderenta. Sa vedeti ce-i duce capul: unul matura, iar altul ia cu lopata ce se aduna si arunca pe spatiul verde, crengi, pietre etc., spatiu verde pus recent cu fonduri europene. Le-am atras atentia ca ar trebui sa aiba dupa ei o roaba, ceva in care sa puna molozul.

Atât mi-a trebuit, ca m-au luat pe sus, sa ma linseze. “Pune, ba, acolo, ca m-am saturat de intelectualii astia”, zice cel cu matura, dupa care si-a continuat “intelectuala” operatie, asa cum l-a invatat seful lui. Au turnat, au tasat, dupa care au plecat, lasând in urma lor alte mizerii: cartoane imbibate cu uleiuri, suluri de hârtie, bitum pe trotuare. Putina educatie si respect pentru cetateni, nu ar strica. In fond, traim in acelasi oras.

Horia Cristache