Cine administreaza Piata Centrala ?

In ultimul timp am vazut ca au fost mai multe articole despre situatia din Piata Centrala…si pe buna dreptate. Dar din pacate, se pare ca nu fac niciun ecou…pentru Autoritatile ce ar trebuie sa gestioneze acest spatiu.

Pentru o persoana ce ar fi in trecere prin Bacau si prin aceasta piata, ar putea gandi ca este doar o zi foarte aglomerata, dar pentru cei care trec in fiecare zi sau locuiesc acolo a devenit o situatie exasperanta.

Este adevarat ca in jurul halei exista niste marcaje ce delimiteaza locurile pentru precupeti, tarabe, parcari si semne de circulatie, spatiile destinate gunoaielor, dar marea majoritate NU sunt respectate de catre nimeni…si culmea daca vrei sa le respecti, mai ales semnele de circulatie, de fapt esti pus in imposibilitate deoarece masinile de transport marfa sunt parcate oriunde si blocheaza, cu scuza ca descarca marfa, precupetii ocupa dublu de ceea ce este permis si inchid cai de acces, semnele de circulatie se pare ca incep sa deranjeze (se vede ca s-a incercat sa fie indoite, acoperite, puse la pamant)…iar in jur tipenie de patrule de politie locala.

De fapt, in Piata Centrala nu mai este nevoie ca dumnealor sa patruleze si sa asigure ordinea, o fac cei care sunt de etnie rroma (nimic nu misca si nu se intampla ce sa scape ochilor lor vigilenti).

Va multumesc

E.Popa – locatar str. Mihai Viteazu 1