Ciori in loc de privighetori

bacaul vorbeste

Avem un parc, Mircea Cancicov, ceea ce e bun, caci macar exista. Chit ca nu e ca-n Roman, de exemplu, un oras mult mai mic decât Bacaul, unde am vazut un lac cu pasari care inoata pe acolo, in fine, e altceva. Si la noi, sa zicem ca s-a mai facut câte ceva in ultimii ani, desi recunosc zone unde asfaltul e de pe vremea fostului primar. In plus, de ce nu se face ceva cu zona lacusorului, care sta asa de ani de zile.

Puteai sa bei acolo un suc sau altceva in conditii civilizate, aveai o atractie in plus. Copiii se jucau la podetul acela, mai cânta o muzica, era ceva romantic, mai ales in weekend si seara. Pe de alta parte, ce facem ca in loc sa acultam pasarile cântatoare din parc, auzim croncanitul ciorilor, care parca sunt mai multe ca oricând. Si-nca trebuie sa le mai suportam si mizeriile.

Plimbarile devin pe zi ce trece mai degraba un stres si nu ceva care sa ne linisteasca. Eu lucrez intr-o fabrica de confectii si chiar mi-ar fi necesare plimbarile intr-un mediu linistit. Sa faca primaria ceva cu problema asta, sau cu toate ce v-am expus, acum cât mai e cald afara si mai putem sa ne plimbam prin parc.

Eleonora Gântu