Ne plimbam printre trandafiri si gunoaie

Se fac o multime de lucruri in orasul asta, se inlocuieste asfaltul de pe trotuare cu pavele, se schimba tevile de caldura, se repara podurile, se construiesc parcuri noi la periferie. S-au scos copacii vechi si s-au pus copaci noi, mai frumosi, s-au scos trandafirii si au fost plantati altii, s-au inlocuit cosurile de gunoi, s-au construit alte WC-uri.

E bine, chiar daca WC-urile sunt tinute incuiate, chiar daca acele cosuri sunt deja botite de netrebnici care nu au alta preocupare decât sa distruga, problema care ma nedumereste, pe lânga toate acestea, e urmatoarea: daca autoritatile au bani, caci au bani atâta timp cât schimba copacii sanatosi cu alti copaci sanatosi si bancile zdravene cu alte banci, doar din dorinta de a mai bifa o investitie, de ce nu se uita si in centrul orasului Bacau, mai exact pe strada George Apostu, fosta Alexandru cel Bun.

E situata aproape de Primaria Bacau, dar e urâtita de cea mai mare groapa de gunoi improvizata. E vorba de fundatia unei cladiri neterminate, intre zidurile careia se adapostesc aurolacii. Toata primavara a fost plina de gunoaie care aratau si miroseau urât. Noroc ca a venit vara si vegetatia a reusit sa acopere si sa ascunda toate resturile si mizeriile aruncate acolo.

Asteptam in vizita o persoana importanta, foarte educata, si eram ingrozit la gândul ca va trebui sa o conduc pe lânga aceasta monstruozitate. Poate ca cei care raspund de aspectul orasului se vor sesiza sI, in loc sa schimbe trandafirii cu alti trandafiri, vor schimba buruienile si gunoaiele cu plante decorative. Asta in cazul in care le pasa si inteleg ca exista o ordine: intâi scoti gunoiul si dupa aceea plantezi gazonul.

Cornel Dumitrescu