Ciulinii Baraganului

bacaul vorbeste ciulinii baraganului (5)

Locuiesc in zona Alecu Russo, intr-un bloc care tine de strada Milcov, insa. La numarul 132. Aici, cândva, s-au cheltuit bani multi, nu stiu daca din fondurile primariei sau cele europene.

Chiar nici nu mai conteaza câta vreme s-a dorit a se face un lucru bun. Stiu doar ca primaria a platit celor care au facut lucrarea multi bani, atât pentru anveloparea blocurilor, pentru acoperis, burlane etc, inclusiv pentru a se amenaja spatiul verde din jurul blocurilor.

Fata de alte blocuri vecine, ale noastre arata mult mai bine, recunosc. Insa, eu, personal, habar n-am unde au pus samânta de iarba, caci la noi cresc…ciulinii Baraganului. Pesemne ca a ajuns in alta parte, acolo unde „trebuia” sa ajunga.

Nici unde au fost plantati arbustii care, chipurile, ar fi trebuit sa arate a gard viu. Pentru ca, aici, in orice caz, acesti arbusti nu exista. Ciudat este ca atunci când au venit cei de la primarie ca sa tunda iarba, de zona noastra s-au ferit, au zis ca nu e in dreptul lor sa o tunda.

Si asa a ramas, de-i putem zice, fara sa fim injurati, „Ciulinii Baraganului”. Chiar nu inteleg, noi nu stam in Bacau? Aici o fi Roman sau…Roma? Daca e asa, atunci o sa platim taxele si impozitele acolo, nu?

Stancu George