Civilizatie cu forta

Suferim mult la capitolul norme de civilizatie. Se vede asta la fiecare pas si, din pacate, se iau prea putine masuri impotriva celor mai indolenti dintre concetatenii nostri. De exemplu, intreb mai mult retoric: chiar nu se poate face nimic cu mâncatorii de seminte care scuipa cojile pe jos ?

Mai nou, la noi, mâncatul de seminte a devenit sport national si macar de si-ar aduna cojile intr-o punga, dar toata lumea le scuipa pe jos. Intr-o tara civilizata, se dau amenzi pentru chestia asta. La noi, de ce nu se poate?

De ce nu patruleaza politia locala, care macar ar putea sa-i atentioneze pe cei ce fac asta? E foarte neplacut sa te asezi pe o banca, in parc, iar la picioarele tale sa fie un covor de coji de seminte lasate de cei dinaintea ta.

De exemplu, in parcul de la bazinul de inot, e plin de coji de seminte in dreptul multor banci si asta pentru ca cei ce le scuipa nu sunt amendati. Cetatenii nu se vor civiliza singuri, iar pentru aceste cazuri exista legi. De ce nu se pun in aplicare?

Costas Daniel