Criza eterna

Am fost, suntem si inca o sa mai fim in criza pe putin 20 de ani. Brucan afirma ca poate o sa fie nevoie de cel putin 20 de ani sa scoatem capul in lume, insa se pare ca a gresit. Natia asta a pierdut startul chiar dupa fuga Ciuruitului.

Am casapit o famile de ticalosi si am permis aparitia unei haite intregi. Am scapat de originalul Ceausescu si ne-am pricopsit cu o suta de mii de Ceausesti. Niste copii grotesti, mai mici dar mai nocivi si mai hrapareti decât originalul. Aceste haimanale urmase ale primilor nu sunt cu nimic mai prejos decât fostii ci sunt mai hapsâne si ticalosite.

Au transformat tara asta dupa chipul si asemanarea lor, in niste mici feude conduse dupa bunul plac al unor emanati parveniti. Din ziua când imediat dupa Marea Lovitura din ’89 am vazut cine se afla in balconul Puterii, am stiut ca bâtele incasate pe spinare in 21 in parcare la Ciklop au fost fara rost.

Am avut atunci certitudinea ca am fost manipulat si furat (eu unul chiar am crezut in 21-22 ca o sa intram in lumea oamenilor normali).

Basescu, ca si Constantinescu, Iliescu (eternul tatuc al plantatorilor de panselute ce au indesat atâta democratie cu bâta in capul românilor, de am ajuns sa ne cada in greata atâta democratie, stat de drept, libertate si alte aberatii nascocite sa ne suceasca parca mintile, ce au fost, sunt si or sa fie pentru inca multa vreme doar niste cuvinte goale), toti trei au fost rezultatul urii si a alegerii raului mai mic.

Habar nu am daca mai avem sanse la normalitate, insa un lucru stiu bine atâta timp cât lor (haitei) o sa le fie bine, mie, tie, noua tuturor o sa ne fie rau.

Dan Petrescu