Promisiuni pe spatele oamenilor suferinzi

Bacaul are mare nevoie de un spital civilizat, fiindca in cel judetean e multa mizerie. Are nevoie si de personal medical nou, fiindca unii medici care activeaza acum parca sunt plictisiti sa isi faca treaba sau par ca asteapta mereu recompense pentru efortul de a ajuta un om aflat in suferinta.

Lucrurile acestea cred ca le-am simtit toti cei care am fost internati acolo. A aparut o speranta cu acest nou spital municipal, fiindca s-a zvonit ca doctorul Cotârlet, de la Moinesti, va fi sef si el stie cum sa conduca bine un colectiv medical, dar si sa asigure cele necesare pentru un act medical de calitate. Numai ca spitalul nu se mai finalizeaza odata.

Investitia e mare, nimic de zis, dar de ce tot promit autoritatile locale ca va fi gata? Am auzit asta acum doi ani, am auzit-o iarasi anul trecut, au venit pe aici tot felul de politicieni de la Bucuresti si au promis bani pentru finalizarea unitatii.

Dar nimic nu se intâmpla. Am ajuns sa cred ca promisiunile se fac pentru campaniile electorale din patru in patru ani, ca poarta spitalul asta ca pe o momeala, doar-doar vor mai câstiga ceva voturi. Dar sa nu uite ca toate aceste promisiuni le fac pe spatele celor care sufera din cauza bolilor, ca se joaca cu sperantele lor.

Alexandru Feneru