Cu bicicleta in portbagaj

Nu sunt cârcotas, de felul meu. De regula, incerc sa iau lucrurile ca atare, pentru sunt convins ca, in cele mai multe cazuri, chiar nu se poate face mare lucru.

Sau daca se face ceva, asta cere timp, ca orice lucru, de altfel. Am, totusi, o dorinta, una mica, pe lânga altele, mai de anvergura, dar care nu incap aici. Sincer, nu ma interesaza in mod special cine e la Primarie, cine a fost sau cine va veni.

Vreau doar sa ma simt un om respectat, intr-un oras de mileniul III. De aceea, doresc sa se rezolve odata cu pistele pentru biciclisti. Noi, vorbesc de familia mea, suntem amatori de miscare, asa ca am cumparat pentru toti membrii câte o bicicleta.

E drept ca prefer sa biciclesc in afara orasului, dar pâna sa ajungem acolo, suntem nevoiti sa parcurgem urbea, de la o margine la alta. Ar fi caraghios sa incarc bicicletele in masina, ca apoi sa le cobor, când e sa o iau prin padure sau pe dealuri.

Si apoi, nu e recomandat sa traversezi orasul pe sosea, dat fiind traficul extrem de intens de la noi, chiar sI in zilele de weekend. De aceea, mi-as dori sa existe si la noi in oras aceste piste, dar unele adevarate, nu picturile care sunt acum facute pe trotuare.

Macar asa cum s-au facut prin unele orase de pe la noi, pe care se poate circula fara probleme cu bicicleta, fara sa risti sa te ciocnesti de un pieton sau sa te injure vreun pensionar. Ar fi interesant sa aflam un raspuns oficial, de cineva din primarie.

Viorel Cristei