Se limpezesc apele

Sunt un mare amator de politica (ca orice român, se poate spune). Citesc ziarele pe internet, ma uit la televizor, comentez cu prietenii si colegii. Este o incântare sa asculti opiniile pro si contra despre un eveniment sau o declaratie. Mi-am propus sa particip la intrunirile electorale, insa la una nu am reusit.

Am intrat la Teatrul de vara, la PSD. Ce-mi place mie la pesedisti, este ordinea, disciplina. Mi-a placut Ponta. Fata de iesirile lui televizate, pe viu este altceva.

Da siguranta, este mai deschis, coerent si sigur pe el, dincolo de latura propagandistica, batutul din palme si etc. La vârsta mea nu-mi trebuie multe vorbe pentru a-l “citi’ pe un om, fie el si politic.

Despre PMP-ul domnului Basescu si al doamnei Udrea am citit in ziare, insa cunosc “politica” lor. Eu urasc extremele, pentru mine politica inseamna idei, iar la PMP si PDL, “ideile” sunt in suferinta, insa campania nu s-a terminat.

Sunt in asteptare, il astept si domnul Antonescu. Cred ca vine si in Bacau, este si partidul domnului Stavarache. Dupa ce-l vad si il ascult si pe dumnealui, imi este suficient pentru a ma putea decide ce voi face la alegeri: merg pe varianta europeana.

Aud ca multi nu vor merge la vot, este cea mai mare prostie. Refuzul de a vota, indiferent de motiv (eu zic ca nu avem motive), este o dovada de lasitate.

Doar la urne iti descarci frustrarile, nemultumirile: il votez pe X pentru ca ce a promis a si facut, nu-l votez pe Y deoarece este vorba lunga. La urne, politica este mai simpla, va spune un om care nu a lipsit niciodata de la vot.

Simion Tache