Cu drujba printre blocuri

Acum câteva zile, in fata imobilului in care locuiesc, pe strada Banca Nationala, o echipa de muncitori care nu s-au recomandat, dar despre care am aflat ulterior ca ar fi de la S.C. Girocom, s-a apucat sa doboare la pamânt copacii din jurul imobilului fara a prezenta nici o autorizatie.

Am sunat la Garda Judeteana de Mediu, la Primaria Bacau. De la primii astept raspuns, iar de ceilalti am fost indrumata spre site-ul “domnuleprimar.ro”, unde am vazut o groaza de sesizari fara raspuns. Mentionez ca acei copaci sunt tineri si nu pun in pericol populatia.

Ma intreb acum, când vedem ca orasul nostru a devenit tot un beton, se mai gândeste cineva sa planteze un pom? Am inteles ca s-au accesat ceva fonduri europene, probabil pentru toaletarea si cosmetizarea orasului.

Dupa ce am iesit si am avut o discutie aprinsa cu seful de echipa muncitorii s-au mutat in alta parte, dar sunetul drujbelor criminale se aude in continuare, ceea ce dovedeste ca actele nu sunt chiar in regula.

Tin sa precizez ca seful de echipa nu a putut sa ne prezinte nici un fel de act, nici o legitimatie care sa ateste calitatea lor. Nu pot sa cred ca U.E. doreste inrautatirea calitatii vietii alocând fonduri pentru taierea arborilor.

Daca da, am dori sa stim cine hotaraste care copac merita sa moara sau sa traiasca si in ce calitate.

Ungureanu Silvia