Fara suparare, de la un spectator

Sunt un spectator platitor de bilete la 10 spectacole din Festivalul de teatru care se desfasoara zilele acestea in Bacau. Atât mi-am permis. Am si un fiu de 12 ani, care ma trage dupa el la spectacolele din strada, am fost deja la doua, destul de „picante”, insa, domnilor si doamnelor organizatori, ora 23.30 este criminala pentru copii, ca sa nu mai zic de parinti, care, a doua zi, trebuie sa fie drepti la ora sase, pentru a merge la serviciu.

Ceea ce m-a suparat deja duminica a fost anularea spectacolului de muzica fado, de la Hotelul Decebal. Am alergat de colo-colo, am intrebat, in nimeni nu stia daca mai are sau nu loc. Teatrul este la doi pasi, peste drum, putea sa vina cineva sa strige de pe schelele care se montau ce s-a intâmplat. Sunt megafoane, vuvuzele, cum le zice baiatul meu, puteam afla rapid.

Nu s-a deranjat nimeni. Este pacat, festivalul este la inceput, ar fi dezastruos sa se continue asa. Am apreciat afisajul stradal, o idee buna, insa cred ca ar trebui sa parcurg tot orasul ca aflu ora si data unui spectacol in aer liber.

N-ar fi lipsit de interes ca la sediul teatrului sa fie afisata orice modificare de program, sa fie un reprezentant al organizatorilor la usa teatrului care sa ofere informatii. Ar fi un gest de respect pentru bacauani. Cer prea mult?

Georgeta Tabacaru