Mizerie de nedescris in instante

Oameni buni, cum e posibil ca in ditamai cladirea in care se afla instantele din Bacau sa fie o asa mizerie? Eu inteleg ca la Judecatorie nu sunt bani pentru reparatii, de fapt cred ca acea cladire este un pericol pentru noi toti, ca nu mai are mult si se darâma peste oameni…

Nici nu stiu ce s-ar mai putea renova la ea. Dar, un pic de curatenie, ca sa nu se imbolnaveasca oamenii, nu se poate face?! Eu nu stiu cum stau jandarmii aia care pazesc la usa atâtea ore. Atâta praf inghitit e boala curata. Ar trebui sa ceara spor pentru asemenea conditii de munca.

Si pentru noi care asteptam ore intregi sa inceapa un proces este inuman sa fim tinuti in asemenea mizerie. Geamurile, si nu doar la Judecatorie, ci in toata cladirea, cred ca nu s-au mai sters de la Pastele din ’90. Perdelele nici nu se mai misca, stau tepene parca-s apretate. De mizerie. Ti se agata hainele de bancile alea vechi si stricate.

Unele usi de la salile de la Judecatorie au geamurile sparte! Cum sa fie posibil asa ceva? Parca e o cladire parasita, dintr-o comuna uitata. Un var pe perete nu se poate da? Rusine sa va fie! Ti-e scârba sa intri! Sunt atâtia oameni care nu au loc de munca si care ar accepta pentru câteva milioane sa faca curatenie macar o data pe luna.

Si la Tribunal sau Curtea de Apel, curatenie se face in birourile judecatorilor. Pe unde stau oamenii e praf de saptamâni bune, guma lipita pe jos si pe banci, resturi de mâncare pe sub banci.

Rodica Mazilu