Poate ca intrebarea mea pare ridicola, dar ceva trebuie facut. De ce nu sunt amendati cei care ne sufoca? Pai… sa ma explic.

Stau in cartierul Nord. Am tot observat, in ultimele zile, ca la ghenele de gunoi, care ar trebui sa fie folosite pentru aruncarea resturilor menajere, sunt oameni, e drept, vecini de-ai mei, care prefera, fara sa se gândeasca si la noi, ceilalti locatari, sa schimbe destinatia acestor tomberoane.

Ma refer la faptul ca, chiar in dimineata de joi am vazut asta, arunca in aceste ghene moloz din casa, bucati din placile de rigips, zidarie, tot ce au mai darâmat prin casa, iar noi, ceilalti, suntem nevoiti sa punem punga de gunoi pe lânga tomberon, pentru ca nu mai e loc in el.

E normal asa ceva? Eu stiam ca aceste resturi de materiale de constructie, care rezulta din renovarea unei case, se pun frumos in saci de rafie si se transporta undeva, nu stiu unde. Zugravii mei, care mi-au lucrat in apartament acu’ ceva timp, asa au facut.

De i-am si laudat. De la ei stiu, de altfel, ca este interzis sa aruncam astfel de deseuri la ghena din spatele blocului. Pe acesti bacauani care au uitat de bunul simt si de faptul ca traiesc la oras cine ii controleaza? Ar trebui amendati drastic, pentru ca a doua oara nici macar sa nu se mai gândeasca la asa ceva. Nu stiu cine se ocupa de acest lucru. Eu doar semnalez acest fapt si poate cei in drept iau masuri.

Nu de alta, dar eu chiar vreau sa fiu civilizat si sa arunc gunoiul menajer in locul special amenajat, pentru care, de altfel, platesc si taxa de salubritate, nu? Haideti sa ne disciplinam un pic, ca ne facem de râs de tot!

Marian Dima