Deci, se poate!

Aseara, am trait un sentiment de normalitate când am vazut ca, pe strada Bucegi, la ANL-uri, a intrat un utilaj sa curete zapada. Am zis: „Da. Se poate si la noi!”

Am tinut sa va scriu aceste câteva rânduri in conditiile in care, in anii anteriori, inotam prin zapada framântata ca sa iesim la serviciu. Nu mai spun de chinul de zi cu zi pe care il aveam cu scoaterea masinii din parcare. Au tot dat vecinii zapada, care si cum a putut, ca sa scoata masina din parcare, dar a nins din nou si din nou. La un moment dat, a intrat un buldozer pe strada, dar asa cum a venit, a si plecat.

Asa ca, toata iarna trecuta, ne-am luptat cu zapada, fie la pas, fie la lopata, fie impingâng masinile intepenite in strada. Acum, dupa o zi in care a nins, au aparut baietii de la deszapezire.

Deci, se poate! Ce mi-a placut a fost faptul ca au intervenit cu un utilaj micut, care poate sa se strecoare cu usurinta prin parcari si pe trotuare. Si cum va spuneam, am avut sentimentul ca asa trebuie sa arate normalitatea. Sa beneficiem de servicii de calitate, pentru ca suntem cu totii platitori de impozite si taxe locale, iar firmele de deszapezire sunt platite tot din bugetul local. Si am vazut ca astfel de „minuni” nu se intâmpla doar pe strada mea.

Am fost pe strada Alecu Russo si am vazut si acolo oameni la lucru. Si aici se lucra tot cu un utilaj mic, usor de manevrat. Pâna astazi, nu am vazut niciodata pe strada Alecu Russo, in spatele Restaurantului „Cerbul” sa intre vreo masina de la deszapezire. Si când spun „niciodata” trebuie sa ma credeti pentru ca am copilarit in zona aceasta. Deci, se poate! Sa fie vreo legatura cu primarul? Cel interimar sa fie mai gospodar decât cel suspendat?

Iulian Frâncu