Si, totusi, eu unde parchez?

Am ramas socat zilele acestea, când, referitor la o doleanta pe care am transmis-o domnului primar al Bacaului (este vorba de faptul ca un market de pe Mioritei nu are parcare proprie), un angajat al Primariei m-a sunat cu intentia de a ma „pune la punct”, reprosându-mi limbajul „de lemn” folosit in memoriu, care bineinteles i-a indignat profund pe „adrisanti”.

S-a laudat enorm cu eforturile „sustinute” ale Primariei, in urma carora au obtinut „fondurilii” si ca este imposibil sa se abata de la proiect, dar si ca (vezi Doamne), Politia interzice pozitionarea locurilor de parcare cu mai putin de 50 metri de intersectiile mari. Hai sa fim seriosi!

Lucrul care m-a socat a fost insa altul decât intentia de „dezvinovatire” a lor, care au dreptate, ba mai mult, de acuzare a mea, care nu am dreptate. Ca sa scurtez discutia, i-am spus respectivului angajat ca il (ii) inteleg, dar atunci eu unde parchez masina? Aici este buba! Raspunsul a fost sec: „Când v-ati luat masina, nu v-ati gândit unde veti parca?”. Si alta care este si mai grava: „Nu ne intereseaza, descurcati-va!”

Ce ziceti, despre atitudinea respectivului? Stati ca lucrurile merg si mai departe… Cerându-i alta solutie decât cea expusa, respectivul s-a detasat, spunând ca „eu sunt un simplu angajat…, primarii se schimba, dar noi…” Tocmai aici „rasare” adevarul. Primarii se schimba, dar angajatii comozi, cu aceleasi conceptii, atitudini, moduri de operare…ramân?!

Domnilor, acum inteleg perfect de ce e necesar sa vina strainii sa ne conduca…ai nostri stiu doar ca „nu se
poate!”. Eu, unul, nu am ce sa va mai cer! Dar sunt total dezamagit si total nemultumit de starea de lucruri din oras, cel putin. Eu cred ca nu doar primarii trebuie schimbati!

Si totusi, eu unde parchez, domnule primar? Raspundeti, de oriunde ati fi!

Nicolaie Ionescu, inginer