Despre civilizatia din traficul bacauan

S-a mai vorbit si s-a mai scris mult despre asta, dar traficul din municipiul Bacau este un subiect inepuizabil. As vrea sa semnalez insa modul in care functioneaza semafoarele amplasate mai ales de-a lungul arterei principale, care nu se coordoneaza in nici un fel.

Era vorba despre acea “unda verde”, care ar permite o fluenta a traficului. Insa unda verde a disparut in neant, asa ca strazile se blocheaza de multe ori, mai ales la orele de vârf. E limpede ca masinile sunt acum mai multe ca niciodata, ca strazile au ramas subdimensionate, dar solutii pentru fluidizarea arterelor inca mai exista si ar trebui aplicate. Dar nu intereseaza pe nimeni sa faca acest lucru, in ciuda nervilor soferilor.

Iar o problema mai veche este parcarea masinilor in absolut toate locurile posibile, pe trotuare, pe câte o banda de circulatie pe care astfel o blocheaza, sub indicatoarele “stationarea sau oprirea interzisa”. Vrem sa ajungem cu masina pâna exact in locul unde avem treaba, de parca a merge pe jos o suta de metri ar fi un capat de lume. Dar asta tine de civilizatia bacauanilor si de impasibilitatea autoritatilor.

Ioan Munteanu