Despre civilizație, reciclare și bună gospodărire

1) În zona din spatele Oficiului Poștal Bacău 9 (strada Bacovia), dar și în zona străzii Maramureșului se află containere pentru gunoiul menajer.

Alături sunt și două recipiente uriașe, de acelea colorate, de colectare selectivă, unul pentru plastice și unul pentru hârtie / carton. „Necivilizații” aruncă materialele reciclabile în containerele pentru gunoiul menajer, însă și cei care ar trebui să golească aceste recipiente, măcar o dată la două săptămâni, nu prea își fac treaba.

Poate că de aceea, pentru că nu mai ai unde să arunci gunoiul menajer, se mai aruncă și pe lângă, făcând alte mormane de gunoaie, sau se pune sacul cu gunoi menajer în acele containere colorate, care au altă destinație.

2) Pe strada Energiei, pe partea dreaptă, începând de la zona de magazine și până la stația de autobuz, s-au plantat, de către primărie, câțiva puieți de arbori de diferite specii. Unii s-au prins, dar nefiind sprijiniți de ceva stau să se rupă în două.

Alții nu s-au prins, deja s-au uscat, fără nicio șansă de a prinde viață, și dau un aspect urât! Vreau să sper că cei vizați vor trece pe aici și vor remedia situația cumva.

Cu mulțumiri anticipate,

Nelu Lupovici