Domnilor medici de familie, mai mergeti la instruiri!

Indraznesc sa va propun sa-i provocati pe medicii de familie la o dezbatere in care sa discute si mai ales sa se puna de acord in ceea ce priveste medicatia recomandata copiilor, in special a celor mici. Pentru ca e jale in ce fel inteleg sa se contrazica.

Iar noi, parintii, nu mai stim ce sa facem si suntem luati la rost urât de tot de catre pediatri pentru ca le-am dat copiilor nu stiu ce medicament/tratament cu efecte nocive sau nerecomandate sub o anumita vârsta.

Sunt medici de familie care nu stiu decât sa prescrie antibiotice pentru orice afectiune, medici care nu s-au pus la punct cu noutatile in domeniu si care stau inchisi in cabinetele lor, desi companiile farmaceutice sponsorizeaza diverse deplasari si congrese in strainatate. Pe tema administrarii calciului la copil este de asemenea o adevarata disputa.

Le dam copiilor calciu si vara sau nu? Unii spun ca nu, altii ca trebuie pentru ca cei mici sunt in crestere. Deci, ce facem? O mamica a ajuns la urgente cu fetita ei care nu se putea da jos din pat de durere de picioare.

De la pediatru a aflat ca din cauza lipsei de calciu. La indicatia medicului de familie i-a oprit calciul pe timpul verii. Cine isi asuma asemenea decizii eronate si periculoase? Faceti experimente pe copiii nostri? Domnilor medici, mai mergeti la instruiri, mai discutati intre voi si documentati-va inainte de a da sfaturi ca nu e de gluma.

Nu mai spun de cei care nu fac diferenta intre rubeola si rujeola (va spun din proprie experienta). Apropo, pe ei nu-i controleaza nimeni, nu le verifica nimeni cunostintele?

Anca Ion