Elevii de la Vranceanu, in Spania

lle

În perioada 24.03.2014 – 13.04.2014 s-a desfășurat stagiul de pregătire practică pentru primul flux în cadrul proiectului de mobilitate „Leonardo da Vinci”, „Specializare pe piaţa muncii prin pregătire practică la standarde europene – Grafic Design şi Identitate Vizuală” în care 17 elevi ai colegiului național „Gheorghe Vrănceanu” au mers în Spania pentru a lucra în domeniul graficii și IT.

Europroyectos, în calitate de organizație intermediară a asigurat organizații de primire capabilesă realizeze obiectivele proiectului, să îndeplinească acordul de formare și să contribuie la îmbunătățirea cunoștințelor, abilităților și competențelor participanților.
– Transfer aeroport, locul de cazare
– Cazare, masa și transport local
– Pregătire pedagogică, lingvistică și culturală
– Rezolvarea problemelor/dificultăților
– Comunicarea în cadrul proiectului cu organizațiile de primire, organizația de trimitere.
– Validarea competențelor dobândite de participanți
– Mentorat și monitorizare

Activități
– 90 de ore de pregătire practică în cadrul celor 9 firme, pe perioada a 3 săptămâni
– 10 ore curs spaniolă
– Program cultural, vizitarea de obiective culturale și turistice

Participanții au afirmat că „a fost o experiență deosebită, am avut ocazia să vizităm o țară nouă”, „scopul proiectului a fost îndeplinit, dar am făcut mai multe lucruri decât ne-am propus, am vizitat locuri noi și am avut un program foarte încărcat”. Întrebați dacă ar dori să mai participe, aceștia au răspuns direct „da, pentru că a fost o experiență pe care nu o vom uita niciodată” pentru că „am avut ocazia să lucrăm la nivel european, alături de profesioniști”

Al doilea flux de elevi va ajunge în Spania în luna septembrie a acestui an.