Sa traiasca patronul!

Guvernul, in mila lui, a dat liber pe 1 mai si 2 mai, cu sâmbata si duminica, care urmeaza, s-au facut patru zile libere. Cei cu bani, vor pleca la munte, la mare, peste hotare. Eu ma intreb si va intreb, ii intreb si pe cei din administratie, de la partidele care umbla acum dupa voturi (am citit ca toti au trecut prin Bacau), noi, cei mai multi, cu 700-1000 de lei salariu, cum ne vom bucura de 1 Mai?

N-am auzit, nici nu cred ca s-a organizat ceva, cum se facea altadata, prin Parcul Gheraiesti, la Insula, in centru sau in Parcul Mare, la Teatru, la Casa de Cultura, la cluburile muncitoresti. Eu nu vreau mici si bere gratis, nu apreciez astfel de “pomeni”, ma gândesc la spectacole, la serbari populare, la târguri si expozitii cu produse culinare, mestesugaresti, sa avem unde iesi macar seara cu familiile.

Spun seara, deoarece patronul nostru ne-a “decretat”: de 1 si 2 mai avem de lucru! Nici vorba de liber. Nimeni n-a spus nimic, ne bucuram ca, totusi, avem de munca, chiar daca patronul nu stie de 1 Mai, el stie de bani si profit.

Asa a fost si in America, pâna s-a umplut paharul! De aceea zic ca m-as fi bucurat daca macar la un spectacol, la o serbare câmpeneasca as fi putut merge. Poate la anul. La multi ani, muncitori!, atâtia cât mai suntem.

George Iftode