Slalom cu mastodontul

Bacaul vorbeste POZA

E fain afara, asteptam de mult sa ne scoatem copiii la soarele blând al primaverii. M-am bucurat când am vazut spatiile verzi amenajate cu flori multicolore. Sunt placute ochiului. Vin insa cu o rugaminte, pe care va rog sa o transmiteti mai departe: sa se faca putina ordine in traficul de prin oras, ca prea e nebunie totala.

Ma gândesc la copilasii care sunt nevoiti sa faca fata zilnic obrazniciei unor soferi carora nici macar nu le pasa ca micutii vor sa traverseze pe zebra. Nu mai departe, am surprins o faza, in plin centru, undeva in spatele fostului cinema „Muncitorul”.

O ditamai masina de gunoi se caznea sa treaca printre masinile parcate, ca sa ajunga, probabil, sa ia gunoiul de la firmele care isi au sediul pe acolo. Nu e rau asta, problema e ca si asa era extrem de strâmt locul. Unde mai pui ca era pe „Interzis”, dar soferul de la salubritate insista sa treaca. Chiar daca si el si-a dat seama ca va atinge o masina sau mai multe.

Putea foarte bine sa lase mastodontul in capatul strazii, ca nu li se uscau picioarele daca se deplasau câtiva metri pe jos. Nu am stat sa vad finalul, insa sugestia mea e ca, macar in weekend, sa se inchida traficul in centru, ca in multe orase civilizate.

Ruxandra Baciu Grozea