“Faceti curatenie in piete!”

In toate pietele bacauane mafia roma a produselor agro-alimentare este protejata de Primarie, Politia Locala si Administratia Pietelor. Niciunul din cei amintiti nu misca un deget in a apara producatorul, cel ce cu munca lui hraneste nesimtirea celor ce au obligatia sa-l protejeze. De multe ori am intrat in conflict cu romii care capuseaza pietele si am fost obligat sa chem pe cei de la Politie.

Au venit si când au constatat cauza conflictului s-au facut nevazuti. Efectiv au fugit, iar unul a avut tupeul sa-mi spuna ca voi fi amendat pentru tulburarea linistii publice. Auzi!, tulburi linistea publica daca ceri tiganilor lamuriri despre marfa comercializata (mai bine zis bisnitata)!?

Domnilor, scotociti printre hârtoagele de pe birouri (ca asta va este obligatia) si sigur veti gasi o ordonanta de urgenta care spune clar: in piete produsele agro-alimentare se comercializeaza produse numai de catre producator. Punct si fara alte comentarii. Afirm fara retinere ca toti romii din pietele bacauane nu au in proprietate nici macar un metru patrat de pamânt agricol, iar toate certificatele de producator sunt false.

A verificat cineva autenticitatea acestor certificate, asa cum se procedeaza in alte localitati din tara? Va garantez ca nu, si nici nu este interes pentru asa ceva. Plocoanele sunt mari, cheltuielile mai marilor din Administratia Locala sunt pe masura, iar producatorul si cumparatorul sunt obligati sa suporte la nesfârsit mitocania lor. Domnilor, faceti curatenie in piete pâna nu este prea târziu! Focul mocneste si gaurile de sobolan vor fi prea putine!

Andrei P., producator