Fumigenele din galantare

Am ramas socata, zilele trecute, când am aflat cum sunt tratate cu fum produsele din carne, de catre marile magazine.

Stiti ca unele magazine prefera sa scoata si branduri proprii, preparate in bucataria lor, in ideea in care ies mai ieftin si in felul asta cumpara si cei cu mai putini bani. Deci si profitul lor e mai mare.

In lacomia lor, din pacate, hypermarketurile neglijeaza pâna la absolut partea umana, bagându-le clientilor sub nas produse din ce in ce mai chimizate, lipsite de ceva organic, destinat consumului in siguranta.

Nu sunt o novice si am destule studii care sa-mi permita sa ma informez din cât mai multe surse, inclusiv internetul care, desi nu este cel mai sigur in multe cazuri, iti ofera o anumita perspectiva asupra realitatii.

De acolo am aflat cum se afuma bucatele in regie proprie de catre hypermarketuri, apoi mi-au si confirmat angajatii de acolo.

Pastrama, ciolanul, puii dodoloti si mai stiu eu câte si mai câte nu se afuma nicidecum cu fum de lemn, ci cu unul lichid, absolut artificial, care nu are nimic comun cu lemnul. Fumigene, nu alimente. Din economie, zic marii comercianti.

Si din lacomie, le mai zic eu. Mi-e rusine la cât de … neinspirata, de credula am putut sa fiu, astfel incât sa cumpar asa ceva atâta vreme. Pur si simplu mi-am otravit lent copilul in tot acest timp. Cred ca aici e treaba Protectiei Consumatorilor care trebuie sa ia masuri pentru a le impune comerciantilor sa-si atentioneze clientii ca acele produse nu sunt afumate cu fum de la lemnul ars sau rumegus.

Claudia Avadanei