Unde se-ndreaptă fetele frumoase ale Bacăului?

De ceva vreme trec în fiecare dimineață prin fata Liceului Economic! Ma credeti ca astazi (ca de altfel in fiecare dimeneata) m-a bușit plânsul! La propriu!!!!

Unde vă îndreptați fetelor, frumoaselor? Încotro? Ce faceți cu delicateța voastră?

Vă spun și întreb…Fetele noastre, liceenele Bacăului (și nu numai), vor oare să ia locul băieților ?Nu se poate așa ceva …

Spun toate astea cu un gust amar. Pe treptele din fața Liceului Economic (mai exact lângă primul chiosc de lângă intrarea elevilor), în fiecare dimineață, stau fetele cu fundul pe trepte și trag din țigări și își sorb cafelele la foc automat, cum fac bețivii cu primul ”șnaps” de dimineață! Așa la botu’ calului! Și stau și povestesc:

”Ai văzut fă ce față avea ….?

Fă diseară mergem în …..

Fată dă-o dracu pe aia e o…

Și cââââtee alte inepții!!!

Fetelor, stiți cum arătați? Deplorabil…. Mă întreb dacă nu vă e milă de voi. Mie chiar îmi este. Vreți să fumați mai mult decât băieții, să beți mai mult ca ei, să înjurați ca la ușa cortului (am trecut pe lângă voi de nenumărate ori și-mi venea să…) Chiar vreți să masculinizați rasa feminină?

Dragii mei, cei ce cititi acest mesaj, hai să facem ceva! E jalnic, pe cuvânt de onoare! Aș putea scrie ,aș putea face un articol poate… așa cu tot ce trebuie. Dar vă rog să mă credeți pe cuvânt că e jalnică situația! Și mai am o întrebare pentru mamele de fete:

Doamnele mele, ce mai fac fiicele voastre? Știți?

Ramona Roman