In spital intri cu o boala grava si iesi cu zece

Am doar 25 de ani si sufar de o boala cumplita, imunodeficitara, pe care tot din spitale am luat-o, in 1989. Pentru ca m-am simtit rau, am fost nevoita ca in Ajun de Craciun sa ma internez in spitalul din Bacau. Sunt depresiva, sunt cu nervii la pamânt din cauza faptului ca sunt tratata aici ca un câine.

Parca intentionat se poarta cu noi asa ca sa murim cu totii! Nu se poate asa ceva, nu se poate! Nimeni nu ne baga in seama, personalul medical se comporta cu noi, pacientii, de parca am fi niste animale la abator, nu ne fac analize, nu verifica daca avem febra, daca ne este rau. Mie mi s-au facut niste investigatii doar pentru ca am facut scandal.

Am si fost luata la rost ca cine sunt, cine ma cred, ca ce, sunt cumva doctor si ei nu stiu? Am indraznit sa ma adresez ziarului dumneavoastra pentru a vedea si altii ce se intâmpla intr-un spital judetean de la noi si pentru ca cei in masura sa o faca sa se sesizeze. Suntem bagati in aceleasi saloane cu alti bolnavi care sufera de boli grave, eu stau in acelasi salon cu o doamna care are un virus puternic ce se poate transmite foarte usor. Iar imunitatea mea este la pamânt.

Cum sa stau internata cu alti pacienti, in conditiile in care si boala mea e grava? Am ajuns sa ajut eu bolnavele din salon sa mearga la baie, ca nimeni nu se intereseaza de soarta noastra, mai ales pe timpul noptii. Nu mai pot! Daca as putea, daca as avea puterea necesara, as pleca acasa la mine si i-as lasa aici pe cei pe care nici nu vreau sa le mai vad fetele. Am venit de nevoie aici, nu ca sa vad indiferenta lor fata de cei in suferinta. Chiar vor sa ne duca direct la morga?

In spitalul acesta intri cu o boala si iesi cu zece. Asa e la noi. Sistemul ne-a imbolnavit si tot el vrea sa ne omoare. Nu se poate asa ceva! Ne-au dat niste algocalmin, ne-au administrat niste glucoza si gata. Mi-e mi-au lasat si branula deschisa, nu s-a interesat nimeni de mine. E debandada totala. Faceti ceva! Faceti ceva, voi cei care aveti puterea de a sanctiona astfel de cadre medicale care nu au nicio treaba cu meseria pe care si-au ales-o. Daca au facut-o doar pentru bani, sa ne lase in pace. Sa plece!

Multumesc.

O pacienta internata in Spitalul Judetean de Urgenta Bacau