Interzis pensionarilor

Suntem un grup de pensionari din Bacau, care am muncit cinstit toata viata si, acum, la vârsta batrânetii, vrem sa avem si noi niste drepturi, ca orice cetatean al tarii.

Dreptul nostru, care observ ca ne este interzis de unii, este acela de a mai simti ceva din restul asta de viata care ne-a mai ramas. Si am hotarât, saptamâna trecuta, sa mergem si noi la un restaurant din zona Orizont, ca sa facem si o mica consumatie – dupa posibilitati, ca suntem pensionari cu pensii mici, stiti si dumneavoastra – si sa ascultam putina muzica.

Abia ne-am asezat la masa si o fetisoara ne-a spus sa ne ridicam si sa plecam daca nu facem comanda de minim 400.000 de lei vechi. Va dati seama ca noi nu avem atâtia bani, mai bine-i dam la impozite si pe medicamente, dar am fi vrut macar sa acultam putina muzica si sa bem un suc sau o apa minerala.

Dar ne-au refuzat si aproape ca ne-au gonit. La fel s-a intâmplat si duminica trecuta, când, de data asta, un baiat a venit si ne-a spus acelasi lucru.

Va rugam sa faceti ceva, macar sa publicati nemultumirea noastra in ziar, daca nu puteti sa-i dati si numele restaurantului, poate patronul o sa-si schimbe atitudinea si o sa ne lase si pe noi sa stam la el in pravalie.

Ca mâine-poimâine o sa ajunga si el pensionar si nu se stie daca va fi toata viata crâsmar. Plus ca are sau a avut si el parinti si ar fi trebuit sa stie cum e sa fii batrân. Va multumim.

Un grup de pensionari din Bacau