Sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului !

Nu sunt un cârcotas de felul meu. Nu-mi plac bârfele, imi displac profund discutiile pe la colturi si rautatile gratuite. Sunt omul corect, discret, dar caruia ii place sa puna punctul pe i. Iar astazi, punctul meu este legat de serviciul de salubritate.

Domnule, e curat. Bacaul e curat la ghenele de gunoi. Nu stiu daca ati observat asta, in rutina zilnica, dar eu chiar am urmarit fenomenul. Ba, mai mult, am vazut, cu o surprindere placuta, recunosc, ca firma care se ocupa de asa ceva, Soma, din câte stiu eu, si spala prin jurul containerelor. Un lucru minunat.

La blocurile turn au disparut acele tobogane infecte, iar acum sunt montate ghene de gunoi inchise cu grilaje metalice; iar un lucru foarte bun si util. De altfel, aceste sisteme de metal sunt prin tot orasul. Important este ca noi, oamenii, sa fim disciplinati si sa respectam mediul in care traim. Ma bucur ca astfel intram si noi in Europa.

Avem si colectare selectiva a gunoiului; ceea ce iar e de bine. A, si inca ceva. Sunt sigur ca nici asta nu ati observat: gunoiul este ridicat pâna-n zi, discret, fara sa simtim. Numai in schimb de noapte. Tot respectul, din nou. Asa ca hai, sa nu mai fim cârcotasi de data aceasta si sa dam Cezarului ce-i al Cezarului!

Valentin Cosea