La boscheti, la boscheti

De mai multe luni, sa fie vreo patru, in oras au fost construite trei grupuri sociale (WC-uri publice), in trei parcuri, deci, in locuri aglomerate, frecventate zilnic de mii de bacauani, de la copii la vârstnici.

Era nevoie de asemenea stabilimente, igiena individuala si publica fiind o conditie minimala pentru orice administratie.

Ceea ce nu inteleg este faptul ca aceste cladiri stau inchise de mult timp. S-a spus ca sunt moderne, ca raspund unor nevoi “stresante” ale celor care vin in aceste parcuri.

Nu stie nimeni cât de moderne sunt, deoarece nu le-am vazut deschise. Este de-a dreptul oribil ce vezi ziua prin parcuri, copii si maturi fiind nevoiti sa apeleze la traditionalii boscheti pentru a-si rezolva problemele firesti ale unui organism uman viu.

Toata lumea vorbeste, isi da cu parerea despre incapatânarea Primariei de a le tine inchise. S-au cheltuit niste bani, nu discutam acum aspectul lor, designul cum se spune acum, dar, domnilor, avem nevoie de aceste grupuri sociale, nici nu stiu ce sa le spun nepotilor când ies cu ei in parc si ii oblig sa viziteze boschetii, in conditiile in care, la scoala, le spun ca nu-i frumos sa faca ceea ce ii oblig eu, cel putin fetita nici nu vrea sa auda de solutia mea: este mare rusine, bunicule!

Am auzit de la un nene care face curatenie prin zona (Parcul Nord) ca nu a avut loc licitatia pentru a fi date in administrare aceste grupuri sociale. Este prea de tot daca este adevarat. Si daca nu se inscrie nimeni? Si daca licitatia este mânarita? Urmeaza contestatii, procese, tergiversari, iar noi vom continua sa mergem la copac.

E mare rusine!

Petre Cazacu