Lacăt pe Bibliotecă

Vă scriu în nume personal, dar am certitudinea că sunt în asentimentul mai multor cititori domiciliați în zona de sud a Bacăului, care nu pot beneficia de serviciile Bibliotecii de pe strada Bicaz. Această Bibliotecă stă mai mult închisă și nu de azi de ieri.

Numai că în ultimele săptămâni, situația a devenit de-a dreptul intolerabilă. Dacă în trecut, responsabila în cauză (care, trebuie spus și acest lucru, atunci când îți împrumută o carte se comportă de parcă ți-ar face un nu știu ce mare favor) lăsa un afiș cu „Sunt în concediu medical” sau „Concediu de odihnă” sau mai știu eu ce alte motivații, acum, nici măcar atâta lucru nu binevoiește să facă. Ușa stă închisă, iar noi, cei care am dori să împrumutăm cărți, stăm în jurul ei că, poate-poate, doamna respectivă își va aminti că lucrează aici și nu în altă parte și că va apărea la vreun moment dat. Numai că și așteptarea și răbdarea noastră au o limită, mai ales că vorbim despre o instituție aparținând Statului.

Unii dintre noi au înștiințat și conducerea Bibliotecii Județene din Parcul „Cancicov”, în speranța că directorul va lua vreo măsură. Nu s-a schimbat absolut nimic, iar programul de lucru de la Biblioteca de pe strada Bicaz continuă să nu fie respectat sub nicio formă. După câte se pare, directorul este ocupat cu alte treburi și interese sau poate că nu dă nici doi bani pe noi, băcăuanii care, aflați în imposibilitatea de a cumpăra cărți, ne satisfacem sau vrem să ne satisfacem „moftul” de a împrumuta cărți.

Prin urmare, am apelat la ziarul „Deșteptarea” cu rugămintea de a face un raid-anchetă, în speranța că lucrurile vor intra, în sfârșit, în normal și la Biblioteca de pe strada Bicaz.

Cu stimă,

Ing. I. Munteanu