Aş începe această sesizare cu un îndemn: “Atenţie şoferi! S-au înmulţit găurile pe şosele!” Pe lângă craterele ivite în asfalt o dată cu topirea zăpezii, a început acţiunea de ridicare la nivel a gurilor de canalizare, iar acum, mai nou, se lucrează şi la decopertarea aerisirilor la conductele de gaze naturale.

Nu sunt ipocrit să nu înţeleg necesitatea acestor lucrări! Dimpotrivă! Sunt şi eu şofer şi ca atare mă confrunt cu aceleaşi probleme în trafic. Ceea ce vreau să subliniez în aceste rânduri este faptul că se lucrează haotic. Gropile din asfalt nu sunt semnalizate corespunzător, iar pe timp de noapte rişti să rămâi cu maşina într-unul din hăurile căscate în asfalt. Mă uitam deunăzi la o lucrare, executată în apropierea Oficiului Poştal nr. 9, de pe strada George Bacovia. În capătul şoselei cu sens unic, există ceea ce mulţi şoferi confundă cu un mini-sens giratoriu, care este de fapt semnalizat cu “ocolire”, iar cei ce vin din dreapta au prioritate de trecere.

Am făcut această mică paranteză ca să înţelegeţi cum stau lucrurile. Ei bine, în zona la care fac referire, un grup de muncitori au tăiat asfaltul, au spart şoseaua în jurul unor ţevi de aerisiere pentru reţeaua de gaze naturale, iar hăurile din şosea erau semnalizate cu un amărât de indicator, din vremea comunismului. Orientat prost, indicatorul acela mai că nu spunea nimic despre ceea ce se întâmplă în zonă. Spuneam că se lucrează haotic, pentru că lucrările se fac la ore când traficul este aglomerat, iar la intrarea pe străduţele respective, nu există niciun semn care să te avertizeze că se lucrează.

I-am auzit pe mulţi şoferi întrebându-se de ce nu lucrează noaptea firmele acestea, însă, acest aspect este discutabil din mai multe puncte de vedere. La momentul acesta nu pot să spun decât: “Fiţi cu mare băgare de seamă, şoferi!”

Vasile Suru