Locuri de parcare împuţinate din cauza zăpezii

Atunci când eşti şofer şi nu ai parte de confortul dorit în trafic sau în faţa blocului, suntem tentaţi cu toţii să criticăm administraţia. Este adevărat că multe lucruri lasă de dorit la capitolul deszăpezire, însă, la fel de adevărat este faptul că suntem puturoşi.

Daaa, suntem tare comozi atunci când trebuie să punem mâna pe lopată, ca să ne facem loc pe aleea din faţa blocului sau în parcare. Dacă ieşeam cu toţii (noi ăştia care avem maşini) şi dădeam zăpada din jurul autoturismelor şi de pe bucăţica de trotuar pe care o ocupăm, lucrurile ar fi stat cu totul altfel.

Pe puţini bărbaţi i-am văzut cărând efectiv zăpada lângă un copac sau pe spaţiul verde, fără a mai încurca astfel pe nimeni. Însă, mulţi au fost aceia care au aruncat zăpada în stradă sau pe trotuar, ca să poată ieşi doar ei cu maşina, fără să se mai gândească şi la ceilalţi. Şi ajungând la nemulţumirea legată de parcări, fac un apel la autorităţi să deszăpezească străzile pe bază de programări şi să le pună în vedere posesorilor de maşini să nu mai parcheze preţ de o noapte în locurile obişnuite, astfel încât, utilajele să poată intra şi lucra în voie pe fiecare stradă.

În haosul de acum, când unul parchează de-a curmezişul, când altul nu-şi curăţă maşina că nu circulă iarna cu ea, iar când altul vine şi parchează pe locul curăţat de mine, nu va ieşi nimic bun. O astfel de încercare de deszăpezire a locurilor de parcare am întâlnit-o pe strada Nordului, unde, în loc să intre utilajul şi să cureţe în linie carosabilul, un bărbat încărca la lopată zăpada dintre maşinile parcate la marginea trotuarului.

Corneliu Varvara