M-ati ajutat sa imi rezolv problema

Ca si alti concetateni de-ai nostri, am simtit de multe ori ca sunt mintit pe fata, ca mi se baga mâna in buzunar si sunt prostit pe fata de indivizi sau institutii care nu inteleg ce este o societate civilizata bazata pe respectul fata de oameni in general.

Un exemplu in acest sens este modul in care am fost tratat eu, dar mai ales copilul meu, elev al unei scoli din Bacau, care nu s-a ingrijit ca in plin sezon rece sa asigure incalzirea si, prin urmare, conditii normale pentru actul de invatamânt. Reparatia sau revizia instalatiei de incalzire ar fi trebuit facuta inca inainte de scaderea temperaturilor, dar ori acest lucru nu s-a intâmplat, ori a fost facut de mântuiala. Din aceasta cauza, cinci sute de copii au inghetat in clase si unii s-au imbolnavit. Am facut multe reclamatii, la conducerea scolii sau la primarie, dar nu au avut nici un efect.

Am apelat si la ziarul “Desteptarea”, iar un reporter a preluat sesizarea si a publicat un articol. Urmarea a venit chiar a doua zi, când cei responsabili s-au pus in miscare, asa cum ar fi trebuit sa faca de la bun inceput. Iar avaria care a tinut copiii in frig si i-a imbolnavit s-a rezolvat ca prin minune, de unde s-a vazut ca nu suruburile erau de vina, ci oamenii care ar fi trebuit sa le invârta. “Desteptarea” m-a ajutat si ma bucur sa fi descoperit ca locuitorii orasului au un aliat puternic in aceasta publicatie.

Teodora Stanica