Masina nimanui din Cornisa

Bacaul vorbeste MASINA 2In parcarea ecologica din cartierul Cornisa Bistritei zace de ani de zile o masina abandonata. Iarba crescuta in jurul autoturismului confirma banuielile mele. Nu stiu exact ce marca este masina pentru ca i-au disparut toate insemnele, farurile, becurile si, implicit, rotile.

Masina respectiva a fost lasata pe chituci, iar opera le apartine, cel mai probabil, unor indivizi care au urmarit-o de mai multa vreme, au observat ca proprietarul nu se mai ingrijeste de ea si au actionat in tihna, pentru ca nu este atât de usor sa scoti patru roti la o masina si sa o lasi in echilibru. Nu cred ca este vorba doar despre o gluma proasta, ci s-a actionat la pont.

Este pacat sa distrugi astfel o masina, pentru ca ea nu este atât de degradata la partea de caroserie. Proprietarul fie este plecat din tara, fie n-a mai avut bani de asigurare, fie a decedat. Masina de fabricatie straina este inmatriculata totusi in Bacau, ceea ce arata ca cineva a condus-o cândva.

Daca tot ocupa degeaba un loc de parcare atât de râvnit in cartier, nu ar fi mai bine sa fie dusa la fier vechi? Poate incearca Politia Locala sa dea de urma proprietarului dupa numarul de inmatriculare, iar in cazul in care acesta nu este de gasit cred ca cel mai bine ar trebui sa fie ridicata si eliberat locul de parcare. Si eu sunt sofer si stiu cât de greu este sa gasesti un loc in care sa-ti lasi masina noaptea.

Iulian Croitoru