Masini vandalizate de hoti

Bacaul vorbeste VANDALISM 1A crescut atât de mult numarul masinilor in oras, ca uneori am sentimentul ca traficul auto ma sufoca. Unii sunt la prima masina, altii la a doua sau a treia. N-ar fi nimic gresit in achizitionarea de masini noi, daca cele vechi sau nefolosite ar ajunge la fier vechi. Asa sunt parcate pe sub poduri, pe lânga calea ferata sau prin benzinarii parasite.

Chita hotilor ca pot actiona in voie, masinile respective nefiind dotate cu sisteme de securitate. Asa s-a intâmplat si in cazul unui autoturism Cielo parcat de proprietar in cartierul Letea, lânga sinele de cale ferata dezafectate. Hotii au spart geamul din stânga spate si au intrat in masina. Negasind ceva vandabil, au rupt bancheta din spate si au intrat in portbagaj.

S-or fi bucurat la o trusa de scule, la un levier sau la vreo roata de rezerva uzata, ca altceva nu cred ca au putut gasi in masina respectiva. In urma au lasat o masina vandalizata, cu o bancheta distrusa si cu un geam spart de care nu se va ocupa nici proprietarul prea curând. Ce se intâmpla pâna la urma cu astfel de masini? Care este soarta lor?

Ovidiu Condurache